[Yardım] Herakles ve 12 İşi Konusu ile İlgili Olarak Kaynak
-
- Arkeo-TR Üyesi
[Yardım] Herakles ve 12 İşi Konusu ile İlgili Olarak Kaynak
Tez konusu olarak "Antik Çağ Sanatında Herakles'in 12 işi Tasvirleri" ni seçtim. ancak kaynak bulmakta biraz sıkıntı yaşıyorum. elimde 10 tane yi gecik kaynak var. ancak elimdeki kaynakların ve bulupta geri bıraktığım kaynakların hepsinde genel anlamda aynı şeyler yazmaktadır. Tezimin 1. ve 3. bölümleri Herakles ve 12 işinin mitolojik boyutuna ayrılmıştır. Bana önerebileceğiniz kaynakları buradan yazarsanız sevinirim. Makale de olabilir... şimdiden Teşekkür ederim..
-
- Arkeo-TR Üyesi
Re: Herakles ve 12 İşi Konusu ile İlgili Olarak Kaynak Yardı
MARK P. O. MORFORD ve ROBERT J . LENARDON'ın CLASSICAL MYTHOLOGY kitabı faydalı olur sanırım.. nette pdfsi bulunabiliyor, ayrıca google kitapta da mevcut.
http://forum.arkeo-tr.com/viewtopic.php?f=143&t=1235 bağlantısındaki "Religion of Ancient Greece"e bakılabilir.
bir de seramik üzerinden gideceksen "Corpus Vasorum Antiquorum" lara ve "Die Griechischen Vasen"e bakmalısın. Boardmanlara zaten bakmışsındır.
Türkçe mitoloji kitaplarını yazmama gerek olduğunu sanmıyorum. Makale içinse bakınıyorum işine yarayacak birşey bulursam tekrar yazarım. Bir de yalnış hatırlamıyorsam Adnan Menderes Üniversitesi'nde 2004 yılında siyah figür ya da kırmızı figür üzerinde Heracles ile ilgili bir lisans tezi yapılmıştı. Orada tanıdığın varsa bir araştırabilirsin.
http://forum.arkeo-tr.com/viewtopic.php?f=143&t=1235 bağlantısındaki "Religion of Ancient Greece"e bakılabilir.
bir de seramik üzerinden gideceksen "Corpus Vasorum Antiquorum" lara ve "Die Griechischen Vasen"e bakmalısın. Boardmanlara zaten bakmışsındır.
Türkçe mitoloji kitaplarını yazmama gerek olduğunu sanmıyorum. Makale içinse bakınıyorum işine yarayacak birşey bulursam tekrar yazarım. Bir de yalnış hatırlamıyorsam Adnan Menderes Üniversitesi'nde 2004 yılında siyah figür ya da kırmızı figür üzerinde Heracles ile ilgili bir lisans tezi yapılmıştı. Orada tanıdığın varsa bir araştırabilirsin.