Sorun bilmeyen insanların yanlış soruları veya delilikleri değil. Sorun akademik personelin veya basın yayın organlarının arkeoloji dalını ülkemizde iyi tanıtamaması ve özellikle akademik personelin bilim dallarını layıkıyla temsil edip ifade edememeleri. Bilinçlendirme şart. Ondan sonra tabii ki hepimiz birer potansiyel defineci oluruz (alt tarafı definecinin okumuş versiyonuyuz işte) vatandaşın gözünde. Tabii Sonerium okul yıllarında ki "berber" muhabbetini de muhakkak hatırlamıştır Yanlış, sistemsiz eğitim ve sırf üniversite dolduralım; vizelere, finallere giren öğrenciler sayesinde cebimiz dolsun mantığı da kati surette terkedilmelidir.
Avrupa' da bulundum veya bulunuyorum diyen şanslı azınlık içerisindeki arkadaşımız da orada benzer muhabbetler ile bizzat muhatap olduğunu belirtmiş ki; bu da benim yine "bizim okumuş defineci olduğumuz" tezini hafifçe gıdıklıyor
Bir Definecilik Sitesinin Forumundan...
- ZEUS
- Arkeo-TR Üyesi
- sonerium
- Site Yetkilisi
- İletişim:
Re: Bir Definecilik Sitesinin Forumundan...
Berber, büfeci, bir büfeci daha muhabbetlerini nasıl unuturum
"Kimi zaman başarılı kimi zaman başarısız olan kısmen kahraman"
Twitter'da Arkeo-TR | Facebook'ta Arkeo-TR | Instagram'da Arkeo-TR
Twitter'da Arkeo-TR | Facebook'ta Arkeo-TR | Instagram'da Arkeo-TR
- ZEUS
- Arkeo-TR Üyesi
Bu arada sadece hata kadrolarda yada vatandaşlarda da değil. Hatalı da olsa sadece onlara yüklenmek olmaz. Sorun Kültür ve Turizm bakanlığında da büyük. Şimdi kaçınız uyanık kalan ve arkeoloji sorunlarına eğilmiş olan bir bakan hatırlıyor. Tabii ben biliyorum böyle bir bakan diyen varsa da açıkça çıksın ve delikanlı gibi yazsın. Korkuyla yada dalkavukluk yapmak amacı gütmeden tabii.
-
- Arkeo-TR Üyesi
İlgi ,bilgi ,merak ve beceri... sanırım Osman Hamdi bey dil tarih mezunu değil. Arkeoloji okumak istedim ama sistematik olarak H.Ü. işletme okudum yada zorunda kaldım. Arkeoloji hobim olarak kaldı. Şimdilerde keşke marangozlukla ilgili bişey okusaydım diyorum. Defineciler zamana karşı yarışır, arkeologlar zamanı dilediği gibi kullanabilir..Bölüm olsun diye açılır her yıl bir sürü mezun verir. Çoğu 657 olmak için çabalar. İşte ondan sonra geriye kalan özverili insanlar benim idolüm sayılır...
Bu yazı da nerden çıktı diyen arkadaşlarıma da cevaben "işte öyle esti geçti" hörmetler..
Bu yazı da nerden çıktı diyen arkadaşlarıma da cevaben "işte öyle esti geçti" hörmetler..
-
- Arkeo-TR Üyesi
Nasıl Arkeolog Oldunuz veya Neden Arkeoloji Okudunuz?bayat yazdı:İlgi ,bilgi ,merak ve beceri... sanırım Osman Hamdi bey dil tarih mezunu değil. Arkeoloji okumak istedim ama sistematik olarak H.Ü. işletme okudum yada zorunda kaldım. Arkeoloji hobim olarak kaldı. Şimdilerde keşke marangozlukla ilgili bişey okusaydım diyorum. Defineciler zamana karşı yarışır, arkeologlar zamanı dilediği gibi kullanabilir..Bölüm olsun diye açılır her yıl bir sürü mezun verir. Çoğu 657 olmak için çabalar. İşte ondan sonra geriye kalan özverili insanlar benim idolüm sayılır...
Bu yazı da nerden çıktı diyen arkadaşlarıma da cevaben "işte öyle esti geçti" hörmetler...
Sanırım bir de "Nasıl Arkeolog Olamadınız?" diye bir konuya ihtiyacımız var.