Osmanlı Dönemi tabakalarından bol bol ele geçen, "lazımlık" olarak kullanılmış olan ve seramik yıkama işlemi sırasında çok tiksinilen malzeme.
Bu başlığı geçtiğimiz hafta bol bol havruz yıkayanlara adıyorum
Havruz
Forum kuralları
Arkeo-TR Sözlük, maddeleri sizler tarafından konu başlığı açılarak oluşturulacak bir tür serbest sözlüktür. Maddelerin içeriği Arkeoloji ile yardımcı bilim dalları ve sanat terimleri olmalıdır. Bu bölümde kaynak belirtmeniz gerekmez.
Arkeo-TR Sözlük, maddeleri sizler tarafından konu başlığı açılarak oluşturulacak bir tür serbest sözlüktür. Maddelerin içeriği Arkeoloji ile yardımcı bilim dalları ve sanat terimleri olmalıdır. Bu bölümde kaynak belirtmeniz gerekmez.
- nefertiti
- Arkeo-TR Üyesi
Re: Havruz
Bu konuda viniferaya katılıyorum. Seramik yıkama sırasında ekipçe tiksinilen malzeme olarak da değerlendirilebilir....
- amargi
- Arkeo-TR Üyesi
- İletişim:
- orpheus
- Arkeo-TR Üyesi
Re: Havruz
Bu konuda ne diyebilirim elimden okadar çok geçti ki bu malzeme 1 haftada alkol ve su ile çok fazla temizlik yaptım heygidi Osmanlı hey!!!
your pride has build a wall,so strong!that I can get troungh... is there really no chance? to start once agein!!! still loving you... (this wall must fall!!!)