Bir Amerikan Üniversitesine göre insanlık tarihinde önemli rol oynayan buluşların en önemli on tanesi belirlenmiş. Sizce bu icatlardan hangisi tarihte dönüm noktasıdır?
Sabun: Sabun benzeri en eski madde Antik Babil'e aittir ve yaklaşık MÖ. 2800 yılından kalmadır
Harita: Bilinen en eski harita Babil zamanından kalma kilden bir tablet üzerine çizilmiş, bir ele sığan ve bir akarsu tarafından ikiye bölünen tepeleri anlatan bir çizimdir
Diş Macunu: Diş macununun bilinen en eski kaydı MÖ 4. yüzyılda Mısır'da bulunan bir el yazmasında geçmektedir
Futbol: Çin Askeri Eğitimcisi Zhan Guo Ce`nin 200`lü yıllarda ele aldığı yazısında 'cuju' adı verilen ve aslında deri topu bambudan yapılmış direkler arasına gerilmiş ipekten yapılmış kumaşın ortasındaki delikten geçirildiği bir oyunu anlatıyor
Dikiş: Arkeolojik buluntular Antik Mısırlılar'ın yaraları kapatmak için keten ve hayvan kası kullandığını gösteriyor
Diş Fırçası: Ağız temizliği için kullanılan araçların geçmişi yazının bulunmasından da öncesine gidiyor.
Tersane: Dünyanın en eski gemi şantiyesi Hindistan'ın Lothal şehrindeki Harappan'da MÖ.2400'lü yıllarda inşa edilmiştir
Şemsiye: 2. Yüzyılda Çin`de kumandan Fu Qian, Han Hanedanı Wang Mang'ın açılır, kapanır ve eklentileri olan bir şemsiyeye sahip olduğundan bahsetmiştir
Spekülüm: Bedenin iç taraflarını özellikle vajina ve serviksi muayene amacıyla bir deliği genişletmek veya açık tutmak için kullanılan ışık kaynaklı ve kaynaksız alettir
İşlenmiş kauçuk: Bir maddeyi sertleştirme 19. yüzyılda ilk defa yapılmaya başlansa da, kauçuğun başka yollarla işlenmesi tarih öncesi zamanlara dayanıyor
Çağ Atlatan En Önemli Buluş Hangisidir?
-
- Arkeo-TR Üyesi
- genjo
- Uzaklaştırıldı!
bilgisayar ve akıllı telefon şaka maka harita dışındakiler saçma geldi.
- Bürhen Altıntop
- Arkeo-TR Üyesi
bana da cınısıgenjo yazdı:bilgisayar ve akıllı telefon şaka maka harita dışındakiler saçma geldi.
• ben de nisantasi cocuguyum, ben de universite okudum..
• litfen amaaaaaa
• bir burhan altintop kolay yetismiyor
• litfen amaaaaaa
• bir burhan altintop kolay yetismiyor
- rüya_mavisi
- Arkeo-TR Üyesi
harita dışındakiler banada saçma geldi.genjo yazdı:bilgisayar ve akıllı telefon şaka maka harita dışındakiler saçma geldi.
"o değil de pandalar çok yalnııııız"
- kırmızı kedi
- Forum Yöneticisi
diş fırçası olmasaydı ne yapardık
- dikkatmühendis
- Arkeo-TR Üyesi
Spekülüm iyiymiş
Son mesajınızdan bu kadar kısa süre içinde diğer bir mesaj gönderemezsiniz.
- Kaan Daltaban
- Arkeo-TR Üyesi
şaka gibi bir anket bu ya
- dörtbininci
- Uzaklaştırıldı!
kağan yazdı:şaka gibi bir anket bu ya
- radmin
- Arkeo-TR Üyesi
benim oyum da onadikkatmühendis yazdı:Spekülüm iyiymiş