"Bu Alıntı Hangi Kitaptan" Oyunu
- havina
- Forum Yöneticisi
tutacağını düşündüğüm bir oyun daha. okuduğunuz bir kitaptan da olabilir, okumayıp da duyduğunuz bir cümle/paragraf da olabilir. ama bir kitapla özdeşleşmiş olmalı. kolay olsun birazcık. iki kişi bilemezse kitap adını paylaşalım. ki topicte gereksiz mesaj birikmesin.
B’enlerim oldun sen,her birinde daha da s’enleri bulduğum...
Her senimde bin senenin öyküsü gizli bilmezsin,
Masalları unut sevdiğim!
Asılları asırlara dikeceğim...
Masalları unut sevdiğim!
- marlonbora
- Forum Yöneticisi
"Ben zalimler çağında yaşayan bir alçaktım. Tanrıların korkak haline getirdiği bir alçak. Alçakların en acınacak olanı, en tiksinti vereni. Yüreğini dalkavukluk, aklını düşmanlıkla besleyen sinsi bir saray yazmanı. Bedenine sinmiş soylu nefretini, görkemli giysilerin yüzündeki derin acıyı, tunçtan daha katı bir mutluluk maskesinin ardına gizleyerek Hatti kralının emrine koşan ikiyüzlü bir tören adamı. Sevdiği kadın, aşkı uğruna ölürken, kralına bağlılığın vakarıyla ellerini göğsünde kavuşturarak sessiz kalmayı seçen, yeryüzünün en onursuz erkeği. Erkeklerin yüz karası. Aşkı için ölmenin yüceliği yerine, sarayın taş duvarlarında büyüyen kendi değersiz varlığının görkemli gölgesine sığınmaktan çekinmeyen, sefihlerin en rezili. Ben ölüler içinde yüzen, ben, tanrılar tarafından alnına, 'Sonsuza kadar acılar içinde kıvranacaktır,' yazılan ..."
kolay mı oldu ne?
kolay mı oldu ne?
Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır.
- rüya_mavisi
- Arkeo-TR Üyesi
Re: "Bu Alıntı Hangi Kitaptan" Oyunu
romandan falan alıntı yapmak hoş olmaz ama ya..
dur sen dur çıkartıcam bu kitabı ama.marlonbora yazdı:"Ben zalimler çağında yaşayan bir alçaktım. Tanrıların korkak haline getirdiği bir alçak. Alçakların en acınacak olanı, en tiksinti vereni. Yüreğini dalkavukluk, aklını düşmanlıkla besleyen sinsi bir saray yazmanı. Bedenine sinmiş soylu nefretini, görkemli giysilerin yüzündeki derin acıyı, tunçtan daha katı bir mutluluk maskesinin ardına gizleyerek Hatti kralının emrine koşan ikiyüzlü bir tören adamı. Sevdiği kadın, aşkı uğruna ölürken, kralına bağlılığın vakarıyla ellerini göğsünde kavuşturarak sessiz kalmayı seçen, yeryüzünün en onursuz erkeği. Erkeklerin yüz karası. Aşkı için ölmenin yüceliği yerine, sarayın taş duvarlarında büyüyen kendi değersiz varlığının görkemli gölgesine sığınmaktan çekinmeyen, sefihlerin en rezili. Ben ölüler içinde yüzen, ben, tanrılar tarafından alnına, 'Sonsuza kadar acılar içinde kıvranacaktır,' yazılan ..."
kolay mı oldu ne?
"o değil de pandalar çok yalnııııız"
- Ctrl+W
- Uzaklaştırıldı!
ipucu yokmu
- havina
- Forum Yöneticisi
modum bana müsaade var mı? söylim mi?
Masalları unut sevdiğim!
Masalları unut sevdiğim!
- marlonbora
- Forum Yöneticisi
lütfenhavina yazdı:modum bana müsaade var mı? söylim mi?
Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır.
- havina
- Forum Yöneticisi
patasana, ahmet ümit
Masalları unut sevdiğim!
Masalları unut sevdiğim!
- rüya_mavisi
- Arkeo-TR Üyesi
aaa gerçekten oymuş behavina yazdı:patasana, ahmet ümit
"o değil de pandalar çok yalnııııız"
- Ctrl+W
- Uzaklaştırıldı!
siz aranızda çevirin valla iyi böylemarlonbora yazdı:lütfenhavina yazdı:modum bana müsaade var mı? söylim mi?
- havina
- Forum Yöneticisi
siz de buyrun ısrar ediyoruz.
öyleyse sordum gitti.
"Küçük yavrular bile gemi için zift taşıyorlardı. Güçlü erkekler gemiye yedek kereste getiriyorlardı. Onuncu günde geminiyi oluşturdum. Geminin her bir iku genişliğindeydi. Kenarları iki kez on kamış yüksekliğindeydi. Gemiyi altı katlı yaptım. Geminin alt ve üst güvertelerini yedi bölüme ayırdım, ambarını da dokuza böldüm. Ortasına da su kazıkları çaktım. Güzel kürek seçtim ……... Eritmek için kazana zift döktüm. ……. Ustalara, ırmak suyu gibi bira, rakı, şırlık ve şarap akıtıldı. ……. Gemi yedinci günde tamam oldu. ………..Elime geçen her şeyi içine yükledim. … Bütün soyumu, sopumu ve kavmimi gemiye bindirdim. Yazının yabanıl, yazının evcil hayvanlarını ve bütün ustaları gemiye aldım. "
öyleyse sordum gitti.
"Küçük yavrular bile gemi için zift taşıyorlardı. Güçlü erkekler gemiye yedek kereste getiriyorlardı. Onuncu günde geminiyi oluşturdum. Geminin her bir iku genişliğindeydi. Kenarları iki kez on kamış yüksekliğindeydi. Gemiyi altı katlı yaptım. Geminin alt ve üst güvertelerini yedi bölüme ayırdım, ambarını da dokuza böldüm. Ortasına da su kazıkları çaktım. Güzel kürek seçtim ……... Eritmek için kazana zift döktüm. ……. Ustalara, ırmak suyu gibi bira, rakı, şırlık ve şarap akıtıldı. ……. Gemi yedinci günde tamam oldu. ………..Elime geçen her şeyi içine yükledim. … Bütün soyumu, sopumu ve kavmimi gemiye bindirdim. Yazının yabanıl, yazının evcil hayvanlarını ve bütün ustaları gemiye aldım. "
Masalları unut sevdiğim!
Masalları unut sevdiğim!