Tarihi Eserler Kokteyl Masası Oldu
Gönderilme zamanı: 23:22 02-Haziran-2009
DENİZLİ'de Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi'nde düzenlenen 31'inci Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu'na davet edilen 400 bilim adamı için kokteyl düzenledi.
Pamukkale Müzesi'nin bahçesinde verilen kokteylde hazırlanan masalar yetmeyince, konuklar tarihi eserleri sehpa olarak kullandı. Bilim adamları, yemek tabaklarını ve bardaklarını mermer sütun parçalarının üzerine koyması dikkat çekti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği üç günlük 31'inci Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu sona erdi. Pamukkale Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı, yerli ve yabancı 400 bilim adamı ve arkeoloğun katıldığı sempozyumun son gününde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, bilim adamlarına Pamukkale Müzesi bahçesinde kokteyl verdi. Çok sayıda davetlinin katıldığı kokteylde, bahçede hazırlanan masalar yeterli olmayınca, davetliler mermer sütun parçaları gibi tarihi eserleri sehpa olarak kullandı.
Denizli Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal, kokteylin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlendiğini belirterek, “Davetlileri tarihi eserlerin üzerinde yiyin için diye davet etmedik. Kasti bir şey yok. İnsanlar sohbet ederken alkolün etkisiyle farkına varmadan bunu yapmış olabilir. Bilerek yapılan bir şey yok. Tarihi eserlere zarar verilmesi söz konusu değil” dedi.
HürriyetPamukkale Müzesi'nin bahçesinde verilen kokteylde hazırlanan masalar yetmeyince, konuklar tarihi eserleri sehpa olarak kullandı. Bilim adamları, yemek tabaklarını ve bardaklarını mermer sütun parçalarının üzerine koyması dikkat çekti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği üç günlük 31'inci Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu sona erdi. Pamukkale Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı, yerli ve yabancı 400 bilim adamı ve arkeoloğun katıldığı sempozyumun son gününde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, bilim adamlarına Pamukkale Müzesi bahçesinde kokteyl verdi. Çok sayıda davetlinin katıldığı kokteylde, bahçede hazırlanan masalar yeterli olmayınca, davetliler mermer sütun parçaları gibi tarihi eserleri sehpa olarak kullandı.
Denizli Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal, kokteylin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlendiğini belirterek, “Davetlileri tarihi eserlerin üzerinde yiyin için diye davet etmedik. Kasti bir şey yok. İnsanlar sohbet ederken alkolün etkisiyle farkına varmadan bunu yapmış olabilir. Bilerek yapılan bir şey yok. Tarihi eserlere zarar verilmesi söz konusu değil” dedi.
[hr]
Ordaydık, şahıslardan birini tanıyoruz. Diğerleriyle de muhtemelen tanıştırıldık. Sizi kınıyorum arkadaşlar. Habere bu başlığı atan"iyi niyetli" gazeteci arkadaşı da kutluyorum. Her sempozyuma gelsin...