Bazen bir film izleriz etkileniriz veya okuduğumuz birşey beynimize kazınır veya bir başucu filmimiz yada kitabımız vardır hepimizin.
Amelie filmi benim başucu filmim. Özellikle fotoğraf albümünde birçok resmi olan o adam ile ilgili kurduğu hikayeler benim kafamda kurduklarıma benziyor.
Ne Okudunuz, Dinlediniz veya İzlediniz de Sizi Etkiledi?
- lucienne
- Arkeo-TR Üyesi
- İletişim:
- sonerium
- Site Yetkilisi
- İletişim:
Re: Ne Okudunuz, Dinlediniz veya İzlediniz de Sizi Etkiledi?
Son zamanlarda yüzlerce film izledim ama en aklımda kalanı Stranger Than Fiction (2006) idi.
Bi de bi türlü bitiremediğim, Milan Kundera'nın Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği kitabı var.
Bi de bi türlü bitiremediğim, Milan Kundera'nın Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği kitabı var.
"Kimi zaman başarılı kimi zaman başarısız olan kısmen kahraman"
Twitter'da Arkeo-TR | Facebook'ta Arkeo-TR | Instagram'da Arkeo-TR
-
- Arkeo-TR Üyesi
Beni en fazla etkileyen film "Diğerleri" sanırım. Mükemmel bir kurgu.
Sevdiğim kitap çok fazla yazsam çok uzar ama "Yüzyıllık Yalnızlık"ın dünyanın en iyi romanlarından biri bence.
Sevdiğim kitap çok fazla yazsam çok uzar ama "Yüzyıllık Yalnızlık"ın dünyanın en iyi romanlarından biri bence.
- sonerium
- Site Yetkilisi
- İletişim:
En sevdiklerim listesinde üst sıralardadır Beni çok etkilemişti o filmvinifera yazdı:Beni en fazla etkileyen film "Diğerleri" sanırım. Mükemmel bir kurgu.
"Kimi zaman başarılı kimi zaman başarısız olan kısmen kahraman"
- lucienne
- Arkeo-TR Üyesi
- İletişim:
Dan Brown'un Davinci kodu ve Angels and Demons beni Sanat Tarihi’ne aşırı derecede bağlamıştı.
Diğerlerinin en çok etkilendiğiniz kısmı neresiydi?
Diğerlerinin en çok etkilendiğiniz kısmı neresiydi?
- modus operandi
- Arkeo-TR Üyesi
Ayn Rand'ın Hayatın Kaynağı adlı kitabı beni çok etkilemişti.Mesleğimi daha bi sevmemi sağladı (kitaptaki erkek mimar karaktere aşık olmak suretiyle)
- amargi
- Arkeo-TR Üyesi
- İletişim:
Son Günlerde Okuduğum Zülfü Livaneli'nin Son Ada kitabı... gerçeklik sade bir dille bu kadar güzel anlatılabilir...
Doğmamış olana ne mutlu
-
- Arkeo-TR Üyesi
Vallahi filmin en akılda kalıcı yeri kızını yaşlı kadın gibi gördüğü yerdi. Gerçekten tüyler ürpertici en azından benim gibi gerilim filmi izleyemeyen biri için öyle.lucienne yazdı:Diğerlerinin en çok etkilendiğiniz kısmı neresiydi?
Konu çok güzel kurgulanmış, bir de bütün sahneler ayrı birer fotoğraf gibi.
- PessimisT
- Arkeo-TR Üyesi
İlk kez bir kaç sene önce izlemiştim.Arada hala izlerim ''Bay Mükemmel'' çok beğendiğim bir film herkese tavsiye ederim..
Madem ki varlığım acı veriyor,
Yokluğumla kal sevgili
Ve bu yokluk
Bu ilşki için
Büründüğüm son kimlik olsun..
Yokluğumla kal sevgili
Ve bu yokluk
Bu ilşki için
Büründüğüm son kimlik olsun..
- göbeklitepe
- Arkeo-TR Üyesi
Die Welle – The Wave
Yönetmen : Dennis Gansel
Senaryo : Todd Strasser (Kitap), Dennis Gansel, Peter Thorwarth
Rainer Wegner, öğrencilerinin ilgisizliği üzerine, dikkatlerini çekmek için bir deney yapmaya karar verir: Öğrencilerinden kendisini liderleri olarak kâbul etmelerini ve kendisine Mr. Wegner diye hitap etmelerini ister. “Disiplin aracılığıyla güç” sloganını seçer, bir logo yaratır ve gizli bir işaretle iletişim kuran bu
gruba “The Wave” adını verir. Grup giderek kontrolden çıkar ve kısa sürede farklı boyutlara ulaşır.
Çok etkileyici bir film. Herkese tavsiye ederim, her insanın derinliklerinde saklı olan bir totaliter ruhun var olduğunu anlatıyor...
Yönetmen : Dennis Gansel
Senaryo : Todd Strasser (Kitap), Dennis Gansel, Peter Thorwarth
Rainer Wegner, öğrencilerinin ilgisizliği üzerine, dikkatlerini çekmek için bir deney yapmaya karar verir: Öğrencilerinden kendisini liderleri olarak kâbul etmelerini ve kendisine Mr. Wegner diye hitap etmelerini ister. “Disiplin aracılığıyla güç” sloganını seçer, bir logo yaratır ve gizli bir işaretle iletişim kuran bu
gruba “The Wave” adını verir. Grup giderek kontrolden çıkar ve kısa sürede farklı boyutlara ulaşır.
Çok etkileyici bir film. Herkese tavsiye ederim, her insanın derinliklerinde saklı olan bir totaliter ruhun var olduğunu anlatıyor...
Nevali Cori