yok yahu, kopya çekeyim dedim yemedi Söyle bari merak ettik.
Bu Resim Kim, Ne?
- sonerium
- Site Yetkilisi
- İletişim:
"Kimi zaman başarılı kimi zaman başarısız olan kısmen kahraman"
Twitter'da Arkeo-TR | Facebook'ta Arkeo-TR | Instagram'da Arkeo-TR
- lucienne
- Arkeo-TR Üyesi
- İletişim:
Romada bulunan St. Callisto Katakombu
O dönemde mezar işlevinin yanı sıra Hıristiyanlığıin yasak olmasi nedeni ile hıristiyanların ibadet yeri olarak da kullanılıyor.
Önemi ise Hıristiyanlığın ilk ibadet merkezlerinden biri olmasi.
Katakomblarin duvarlarına birçok fresko yapılmistir bu freskolar Eski ve Yeni Ahit'ten (Tevrat ve İncilden) sahneler içerirler ve büyük önem taşırlar.
O dönemde mezar işlevinin yanı sıra Hıristiyanlığıin yasak olmasi nedeni ile hıristiyanların ibadet yeri olarak da kullanılıyor.
Önemi ise Hıristiyanlığın ilk ibadet merkezlerinden biri olmasi.
Katakomblarin duvarlarına birçok fresko yapılmistir bu freskolar Eski ve Yeni Ahit'ten (Tevrat ve İncilden) sahneler içerirler ve büyük önem taşırlar.
- sonerium
- Site Yetkilisi
- İletişim:
- lucienne
- Arkeo-TR Üyesi
- İletişim:
Re: Bu Resim Kim, Ne?
Verdiğim örnek Norveç’ten Vestfold da bulunan Tønsberg yakınlarında bir mezardan çıkarılmış bir Viking gemisinin parçası olarak geçiyor. Vikinglerin gemilerinde korkunç yaratık motifleri çokça görülür. Özellikle geminin bas kısmına yerleştirilen bir süslemenin düşmana korku salması amaçlanmıştır.
Sami dilleri konusunda benim de düşüncem aslında Mustafa Kemal'in kurduğu Güneş Dil Teorisi’nden yana. Bazen fazla milliyetçi gözükse de Asya’dan çıkıp dünyaya yayılan göçlerin olduğu bir gerçek. Ama ben ancak yorum yapabilirim. Aslına bakarsan kuzeylilerin rune yazıları ile Asur ve Orhun yazıtlarına şöyle bir bakarsak anlarız diye düşünüyorum.
Orhun Yazıtı
Viking Rune'u
Asur Tableti
Sami dilleri konusunda benim de düşüncem aslında Mustafa Kemal'in kurduğu Güneş Dil Teorisi’nden yana. Bazen fazla milliyetçi gözükse de Asya’dan çıkıp dünyaya yayılan göçlerin olduğu bir gerçek. Ama ben ancak yorum yapabilirim. Aslına bakarsan kuzeylilerin rune yazıları ile Asur ve Orhun yazıtlarına şöyle bir bakarsak anlarız diye düşünüyorum.
Orhun Yazıtı
Viking Rune'u
Asur Tableti
- sonerium
- Site Yetkilisi
- İletişim:
Başlığı kilitleyip yenisi mi açsak acaba? viniferanın mesajları gidince herşey karmakarışık olmuş. Bu konuyu da arşivde saklarız. Ne dersiniz?
"Kimi zaman başarılı kimi zaman başarısız olan kısmen kahraman"
- lucienne
- Arkeo-TR Üyesi
- İletişim:
Bencede kimse cevap yazmiyo nasilsa:(